2016-11-04 David Bremer & Petra Robertson

Performance, DJ-set & Visuals

Friday 2016-11-04 at 19:00

Artists on stage from 20:00

Donations welcome, cash only

PROGRAMME
  • RANA,  performance – Petra Robertsson med hjälp av Tarus II
  • DJ-set – David Bremer med visuals av Petra
Bios

David Bremer kom till världen (den här världen) när en olaglig abort gick åt pipan. ”Töm pissepottan!” sa hon, och pigan fixade inte att lyda order. Vilket var första och sista gången. Men nu är han här. Det första han såg var fjädrar som svindlade. Och ikväll ska han, bara för oss, framföra sin tolkning av sommarpsalmen som gnisslade under bröllopet, samtidigt som tjurrusningen pågick som allra bäst.

https://soundcloud.com/davidbremer

https://www.youtube.com/channel/UCc4F7sCfPRWa94v3CosMuTw

Jag frågade Petra Robertsson om hon kunde berätta lite om sig själv inför det här evenemanget. Hon skrattade och tittade åt ett annat håll, sedan frågade hon om jag ville ha mer kaffe. Det är klart att jag ville. Jag hade haft en tung dag. Ja, faktiskt. Jag hade verkligen inte sovit tillräckligt. När jag tittade upp igen var hon borta.

Något halvår senare träffade jag en av en slump en maskinist som påstod att hon kände huvudpersonen i världen. Jag sa att jag eventuellt också träffat denna. Kvällen slutade i finkan för oss båda, fast på två olika kontinenter.

Jag har inte vågat fråga arrangörerna om hur de lyckades lokalisera Petra. Men ikväll är hon hur som helst här för att ge oss den sanna versionen, av inte just denna detalj, utan förhoppningsvis resten av vilketdera.

IRENEO VIITANEN