2016-09-11 Michael Zerang & David Stackenäs

Concert

Sunday 2016-09-11 at 19:00

Programme
Zerang och Stackenäs har samarbetat i olika konstellationer sedan 2000 då de för första gången möttes och spelade tillsammans med projektet ”Pipeline” i Chicago.  På Rökridån möts de i en improviserad duokonsert för första gången sedan 2007.

Artists on stage from 20:00

Entre: 100:- cash only

Bios
David Stackenäs

Stackenäs

Har turnerat som solist och med många olika grupper i Europa, USA, Japan och Mellanöstern. David släppte 2000 den kritikerrosade cdn the guitar på svenska skivbolaget Häpna och har sedan dess släppt bow på Kning-disk (2006) och Separator (2009) på Found you Recordings. Spelar även med grupperna LabField (m Ingar Zach), SEVAL, Lina Nyberg Band, Circadia och the New Songs samt har medverkat som musiker i olika dans- och teaterföreställningar. Har spelat med Evan Parker, Lina Nyberg, Mats Gustafsson, Christine Abdelnour, Magda Mayas, Ken Vandermark och Fred Lonberg-Holm bland många andra.www.soundcloud.com/stackenas

Michalet Zerang

Zerang

Michael Zerang är kompositör, slagverkare och improvisatör. Han har skrivit över 100 musik/ljudkompositioner på beställning i samarbete med koreografer, teatersällskap, performanceartister, nutida musikensembler, film & videomakare. Driver även skivbolaget Pink Palace Recordings.

Han har varit med och grundat och uppträtt med Liof Munimula, Broken Wire, The Neutrino Orchestra, Trio Troppo, The Wonderfuls, The Blue Angels, Pappas New Instrument Ensemble, Frozen Lucy, The Quirt Quintet, Musica Menta, Jumper Cables, The Sputter Ensemble, In Zenith, and the Vandermark Quartet. Förutom de här grupperna har Zerang spelat med flera nyskapande musiker inklusive AACM grundarna Fred Anderson, Mats Gustafsson, Jim Baker, Fredrick Lonberg-Holm, Hamid Drake, Don Meckley, Evan Parker, Barre Philips och Jaap Blonk. Han finns inspelad hos Eighth Day Music, Okka Disc, Southport, Quinnah, Garlic och Platypus m.fl.