2016-03-16 Koloni, Textival och RättBuss gästar Rökridån

12829438_486510321537639_2528360694957780871_o

Koloni, RättBuss, Textival – en utforskande musikarrangör, ett kulturrum på hjul, en litterär arrangör: nu slår vi påsarna samman och skapar en kväll som rör sig fritt och mitt i veckan-ledigt mellan film, konst, installation, musik. Vi ser det som en tjuvstart, ett slags förfest som laddar upp inför vår gemensamma färd mot Umeå och Littfest dan därpå. (info om den resan: https://www.facebook.com/events/1828631720697141)
I Rökridåns lokaler på Slakthusområdet bjuder Koloni, Textival och RättBuss in till kvällens kväll, onsdagens onsdag – välkomna att dela den med oss!

Live:
TRAPPED IN A LOOP (Gbg)
RAN (Sthlm )
SHEIK ANORAK (Lyon/Gbg)

Film:
TORA/ANAKIN BOTWID – “Den som inte vågar, kan jag inte ha” och “If this is confusing – ode to sloughing off skin”
GAFF

Poesi:
FELICE ROVA

Instsllation:
HANNA HULTHEN – ”Samla in dem! skrek hon. Men de var redan redo”

Konst:
KRISTOFFER LARBERG – Short.Message.Stress. (pågående process)

samt Dj´s och bar

Onsdag 16 mars 2016
Rökridån (http://www.rokridan.se/)
Rökerigatan 9
Slaktusområdet
T bana: Globen
kl 20-01
entre ca hundra kronor
—————————————————

Mer om akterna:
TRAPPED IN A LOOP (Gbg Surplus recordings)
Trapped in a loop är en experimentell popmusikduo från Göteborg och består av Magdalena Ågren och Richard Widerberg. Tillsammans gör de musik som är en lekfull kombination av akustiska och elektroniska instrument. Med hjälp av framför allt trombon, gitarr, röst, fältinspelningar och elektroniska ljud skapar de kantiga men enkla hitlåtar som svänger.
http://surplusrecordings.se/artists/trappedinaloop/
————————–————————–———–
HANNA HULTHEN. Konstnär som mest jobbar skulpturalt med bas i lera och formtagningar, men torskar enkelt på många andra material och hantverk. Intresserar sig för hur olika språk, erfarenheter och kommunikationsuttryck värderas olika. Verket som visas under kvällen är ett veckofärskt sidospår och test med text från ett tidigare verk: ”Samla in dem! skrek hon. Men de var redan redo”
————————–————————–———–
KRISTOFFER LARBERG. Grafisk formgivare som ur ett kritiskt perspektiv intresserar sig för skriftspråkets olika yttringar och dess kopplingar till större samhälleliga kontexter. I egen-initierade såväl som kollektiva projekt används och undersöks detta språk samt dess tillägnade rum och kanaler.
Medverkar under kvällen med Short.Message.Stress. (pågående process).
http://kristofferlarberg.se/
http://processandprocesses.tumblr.com/
————————–————————–———–
FELICE ROVA. Litteraturvetare och poet som studerar estetik vid Södertörns högskola och arbetar med ett konstnärligt skrivande projekt inom kursen Performativ kritik på Stockholms dramatiska högskola. Även redaktörs/skribentuppdrag för bl.a. Statens Kulturråd och tidskriften Aiolos.
————————–————————–———–
SHEIK ANORAK (Lyon/Gbg, Gaffer records)
Frank Garcia ÄR Sheik Anorak: ett soloprojekt där gitarr, trumset, en dator och några effektpedaler blandas till en experimentiell sfär av performance. Det kan vara improviserat eller skrivet, eller bådeoch, eller ingetavdet. Sheik Anorak är ett noiseprojekt, men också såväl rock som pop.
http://sheikanorak.com/
https://www.facebook.com/Sheik-Anorak-350023869697/
————————–————————–———–
TORA/ANAKIN BOTWID. Filmare, aktivist, textkonstnär. Medverkar under kvällen med filmverken “Den som inte vågar, kan jag inte ha” och “If this is confusing – ode to sloughing off skin”
————————–————————–———–
RAN (Sthlm, WoahDad )
Sprungen ur Stockholms underground och punkscen som sångerska, låtskrivare och konstnär i band som MeineKleine Deutsche, Body och Snake tar Mia Maria Johansson i och med RAN ett steg närmare sitt hjärta och sin egen historia. Det yttrar sig i en intensiv och mörk energi på scen, i musiken och i bildkonsten. Med hjälp av distade gitarrer, melankoliska melodier, råa beats och en egensinnig sång skapar Ran en medryckande ljudbild som förblir intensiv, rå och drömsk på en och samma gång. Ett flertal spelningar har hunnits med under 2015 sen den absolut första då hon öppnade för Hurula i Rågsved i Juli. Ibland med storband på 6 pers och ibland ensam på scen med backtracks, men alltid med samma energi och intensivitet. Hösten 2015 släpptes även singeln ELECTROU som en split med Hashish på WoahDad!
https://open.spotify.com/artist/45WeznifMIAugR9udUQTNS
https://youtu.be/f9Q-UxAhKNg
https://www.facebook.com/Ran-873974249336219/
————————–————————–———–
GAFF – Göteborg ambulerande filmförening
GAFF är en ideell förening som verkar för att visa film på otippade platser; i tvättstugan, skogen, kyrkan eller på stranden. Platser där människor möts, där vill vi vara och visa film. Fokus på miljövänlighet och ett filmutbud utöver det vanliga står också högt i kurs.
https://www.facebook.com/groups/1091122454255351/
————————–————————–———–
Mer om arrangörerna:
TEXTIVAL är en litterär aktör som bland annat arrangerar Textival Litteraturfestival i Göteborg varje år samt driver geografiskt och tidsmässigt spridda projekt inom text, konst, rörelse och platsaktivism
http://textival.se/
————————–————————–———–
RÄTTBUSS är en gul buss, ett kulturrum på fyra hjul, en festlig rörelse med soffor och plastblommor – alltid med ratten vriden mot äventyr och samarbeten.
http://www.rattbuss.se/
————————–————————–———–
KOLONI är en konsertarrangör med bas i Göteborg med med projekt, samarbeten och arrangemang på olika platser, med en förkärlek för musikaliska experiment och platser som utmanar och tillåts utmanas.
https://www.facebook.com/koloni.gbg
————————–————————–———–